Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM ve beraberindekiler 8 Eylül 2018 Cumartesi günü, bir dizi programa katılmak için gittikleri Bursa programı kapsamında Bakanlığın birçok çevre uygulamasını yerinde inceledi.

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Kurum, bakanlık tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında çevrenin korunmasına yönelik uygulamaları yerinde inceledi

Doğal yaşam merkezindeki çocuklarla bir araya gelen Sayın Bakan, burada gerçekleştirilen etkinliklere katılım sağladı. Çocuklarla birlikte hayvanlara mama veren geri dönüşüm kumbarasına ambalaj atığı atarak hayvan maması ile yavru hayvanları besledi. Daha sonra hayvan rehabilitasyon merkezindeki alanda çocuklarla birlikte kurumuş yaprakları toplayan Sayın Bakan, ardından bu yaprakları organik gübre haline gelmesi için kompost üretim alanına olgunlaşmak üzere serdi. Çocuklarla birlikte elde edilen kompostlarla ağaç dikimi gerçekleştirildi ve etkinlik sonunda çocuklara çam fidanı hediye etti.

‘Sıfır Atık Projesi’ni tüm Türkiye’ye yayacaklarını vurgulayan Sayın Bakan, projenin örnek uygulamasını Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde gördüklerini kaydetti. Burada çocuklarımızla birlikte sokak hayvanlarını besledik. Bu bilinci yerleştirmek, gençlerimize aşılamak bizim için çok önemli. Gelecek nesillerimiz bugünden daha iyi olacak. Biz de bakanlık olarak sıfır atık projesini tüm Türkiye’ye yayacağız. Bu sayede ciddi gelirler elde edeceğiz. Yıllık 12 milyar TL kazançtan söz ediyoruz. Bursa’da aldığımız kararlarla sahada bir an önce uygulamalarını yapacağız” diye konuştu.

Sayın Bakanımızın Bursadaki programına, Milletvekilleri, Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin BİRPINAR, Bakan Yardımcısı Sayın Fatma VARANK ve Bakanlığımız diğer üst düzey yöneticileri eşlik etti.

12.9.2018

deneme