Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, himayesinde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi çalışmalarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yerinde inceledi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde oluşturulan sıfır atık uygulama çalışmaları kapsamında kuzey idari binaya bir ziyaret gerçekleştiren ve yetkililerden bilgi alan Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kreş ve Gündüz Bakımevinde eğitim gören çocuklar tarafından hazırlanan sıfır atık ve geri dönüşüm sergisinin açılışını yaptı.

Emine Erdoğan, atık değerlendirme kültürünün çocuk yaşta kazanılması gerçeğinden hareketle projeye çocukların dâhil edilmesinin önemine vurgu yaptı. Ziyaret esnasında çocuklar, kullanılabilir atıklardan hazırlanan kıyafetlerle bir sunum yaptı ve müzik eşliğinde bir gösteri sundu.

SIFIR ATIK PROJESİ

Atıkların kontrol altına alınması ve gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması hedefiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen projenin, öncelikli olarak kamu binalarında uygulanması hedefleniyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binalarında uygulanmaya başlanan proje çerçevesinde sıfır atık kültürünün kurumlarda yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Cumhurbaşkanlığı ofislerinde ve yemekhanesinde etkin şekilde uygulanan projenin tüm kamu kurumlarına yayılması hedefleniyor.

10.1.2018

deneme