deneme
TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın ev sahipliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katılımıyla gerçekleşen ziyaret sırasında Emine Erdoğan, kurulan atık merkezini dolaşarak proje kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan Emine Erdoğan, tüm yurtta hızla yayılan Sıfır Atık Projesi’nin TBMM’de uygulanmasının sembolik bir anlamı olduğunu söyledi. “Milletimizin temsil makamında uygulanırsa, tüm Türkiye’ye yayılması hedefi de hızlanır” diyen Emine Erdoğan, milletvekillerinin kendi şehirlerinde projenin takipçisi olmalarının önemine vurgu yaptı.
“ATIKLARIN KAYNAĞINDA AYRIŞTIRILMASI BİLİNÇ İŞİDİR”
Projenin uygulanmasından dolayı TBMM Başkanı Yıldırım, TBMM idari personeli ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teşekkür eden Emine Erdoğan, atıkların kaynağında ayrıştırılmasının bilinç işi ve ekonomiye katkı sağlayacak bir çevre duyarlılığı olduğunu ifade etti.
Proje kapsamında organik atıklardan elde edilen kompost gübre üretiminin önemine işaret eden Emine Erdoğan, “Organik atıklar çevreyi kirletmek yerine bahçelerimizi güzelleştiriyor” dedi. Emine Erdoğan, atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşüm, kaynak israfının önlenmesi, tasarruf gibi konuların doğayı korumanın ön şartı olduğunu da ifade etti.
SIFIR ATIK PROJESİ
Öncelikli olarak Ankara’daki kamu kurum ve kuruluşlarında, ardından tüm yurtta uygulanması planlanan Sıfır Atık Projesi, 12 Haziran 2018 tarihinden bu yana TBMM’de de uygulanıyor. Meclis’te 12 Haziran-16 Temmuz tarihleri arasında 19 ton kâğıt, 550 kg. cam, 942 kg. plastik, 147 kg. metal, 2,8 ton organik atık, türüne göre ayrıştırılarak toplandı. Çevreyi korumak ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla kurulan sistemle önemli miktarda geri dönüşüm ve tasarruf sağlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonu ile yürütülen Sıfır Atık Projesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere Ankara’daki birçok kamu kurumunda etkin şekilde uygulanıyor.
9.8.2018
deneme